Tegenkandidates uit Blokken vinden elkaar terug in de kraamkliniek

Redactie KW

Hoe groot kan toeval soms zijn? Twee jongedames die het tegen elkaar opnemen in een televisiequiz belanden een goed half jaar later in de kamer naast elkaar in de kraamkliniek.

Joke Lefevere (26) is geen onbekende in De Weekbode. Al een paar jaar is ze een van onze vaste correspondenten voor Staden. en we waren blij te vernemen dat zij en haar man Johan Vanassche (34) dit jaar een kindje verwachtten. Het koppel woont ondertussen in de Ieperstraat in Kortemark. Maar in 2008 was er evenwel al een ‘andere belangrijke gebeurtenis’ in het leven van Joke, zij het van ander kaliber. In september nam ze immers deel aan Blokken. „Ik deed twee afleveringen mee”, vertelt Joke.

In de tweede aflevering kwam Joke uit tegen Tine Decapmaker (25) uit Roeselare. Een ervaren quizzer, want samen met haar man Emanuel Demey (33) deed ze ook al eens mee aan de Pappenheimers en Emanuel was onlangs ook zelf te zien in Blokken. „Maar we kenden elkaar niet”, vertelt Joke. „Voor de opnames is er wel een moment waar je een beetje moet oefenen met de blokjes en wij waren eigenlijk meer aan het babbelen dan dat we bezig waren met die blokken. Het klikte, want Tine is van Roeselare en ik kom ook van niet ver, en we zitten ook allebei in het onderwijs.” Op dat moment waren zowel Joke als Tine bovendien ook al in verwachting. Joke tien weken, Tine zeven.

De jonge mama’s Joke en Tine lagen in de kraamkliniek letterlijk ‘rug aan rug’. „Het was mijn schoonmoeder die de naam opmerkte aan de deur van kamer vier, zodat we dan eens een bezoekje zijn gaan brengen vanuit kamer zes”, aldus Joke.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 20 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.