Technisch onderwijs het populairst in Roeselare

Redactie KW

Bijna vier op de tien leerlingen kiezen in Roeselare voor technisch onderwijs en drie op de tien voor beroepsonderwijs. Van alle centrumsteden is het technisch onderwijs het populairst in Roeselare.

In geen van de centrumsteden in Vlaanderen kiezen zo weinig leerlingen voor het algemeen secundair onderwijs als in Roeselare en Hasselt. Dat schrijft De Morgen. Vooral in Roeselare scoort het technisch en beroepsonderwijs hoog. Voor technisch onderwijs kiest 37 procent van de leerlingen, voor beroepsonderwijs 31 procent. Ter vergelijkng: in Genk kiest slechts 23 procent voor technisch onderwijs en in Leuven slechts 17 procent voor beroepsonderwijs.

Navenant scoort Roeselare op Hasselt na het laagst voor algemeen secundair onderwijs: 31 procent. Ter vergelijking: in Leuven scoort het algemeen secundair onderwijs bij 52 procent van de leerlingen.

“Wij zijn doeners”, reageert de Roeselaarse burgemeester Luc Martens in de krant. ,,Ouders en kinderen kiezen in functie van de arbeidsmarkt. Onze afgestudeerden vinden dan ook meestal vlot werk.”

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.