Talbot House krijgt eerste exemplaar van nieuwe roman Stefan Brijs

Redactie KW

In Talbot House stelde Stefan Brijs zaterdagmiddag ‘Post voor Mevrouw Bromley’ voor. Het boek is de opvolger van De Engelenmaker, dat in 2006 de publieksprijs van de Gouden Uil kreeg en een bestseller werd.

Het verhaal van ‘Post voor Mevrouw Bromley’ speelt zich af vlak voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoofdpersonage John Patterson treedt in tegenstelling tot duizenden andere jongemannen niet in dienst om tegen de ‘Fritzen’ te vechten. Zijn ‘zoogbroer’ Martin Bromley (d.w.z. de zoon van de vrouw die ook John gezoogd heeft, na het overlijden van diens moeder) gaat wel naar het front. Uiteindelijk wordt antiheld John onder druk van het thuisfront toch in de oorlog gezogen. Een heel hoofdstuk van het boek gaat over Poperinge en Talbot House, het soldatenhuis waar alle soldaten zonder onderscheid van rang welkom zijn en waar John naar Martin op zoek gaat.

Talbot House

Op de boekvoorstelling las Josse De Pauw enkele passages uit het boek. Kurt Van Eeghem ondervroeg Stefan Brijs over de totstandkoming en de thematiek van het boek, dat verschijnt zes jaar na zijn voorganger ‘De Engelmaker’. Tussendoor vertolkte Dirk Coutigny een paar muzikale passages uit het boek op het oude harmonium van Talbot House. Tot slot schonk Stefan Brijs het eerste exemplaar van ‘Post voor Mevrouw Bromley’ aan de bibliotheek van Talbot House.

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier