‘t Vliegplein is kampioen bij de veteranen A in Amateursport

Boven v.l.n.r.: Stefaan Lambrecht (trainer), Steve Hubrechtsen (penningmeester), Christophe Ingelbrecht, Fretin Doye, Jan Lambrecht, David Morsa, Jurgen Declerck, Anthony Pauwels, Franky Depoorter, Marcus Schroerer.Onder v.l.n.r.: Sam Germonpre, Wim Lambrecht, Lorenzo Van De Broucke (voorzitter), Christophe Soonekindt, Nico Van De Mylles, Patrick Van De Vannette, Franky Lambrecht, Pieter Bouche, Fabian Buffel, Bart Joris.
Redactie KW

Op het veld van KSV Jabbeke verzekerde ‘t Vliegplein Oostende zich met een 1-5-zege van de titel in de reeks veteranen A van de Amateursport.

Na afloop van de wedstrijd was woordvoerder Pieter Bouche opgelucht. “Opdracht volbracht, maar het is toch wat moeizamer verlopen dan gedacht”, zucht Pieter Bouche. “Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd waren we nergens en kreeg Jabbeke een strafschop die ze niet misten. Gelukkig konden we rekenen op onze spits Ingelbrecht die er voor de rust nog twee in het mandje kon leggen. En ook D’hulster maakte er één, zodat we konden rusten bij een 1-3-voorsprong.”

Opnieuw Ingelbrecht en Sam Herman maakten er nog 1-5 van na de pauze en het titelfeest kon beginnen. “De score kon nog hoger opgelopen zijn, maar we zijn natuurlijk tevreden met deze titel. Zes jaar geleden waren we er ook dicht bij. Toen verloren we met 0-1 tegen Atletico Brugge en ging die aan de haal met de trofee. Ik geloof dat we toen op meer dan 150 fans mochten rekenen.”

Het stond in de sterren geschreven dat deze Oostendse ploeg niet ver naast de eerste prijs zou grijpen. “We hebben maar twee verliespartijen laten optekenen en tweemaal gelijkgespeeld”, stelt Pieter. “De sleutel van ons succes zijn onze spitsen Christophe Ingelbrecht en David Morsa, die topscorer werd dit jaar. Maar de Gouden Schoen zou ik toekennen aan Jan Lambrecht, die centraal op het middenveld de draaischijf van het team is. Zonder Jan is het telkens sukkelen om tot een goed resultaat te komen.”

Over het volgend seizoen blijft Pieter Bouche nog een beetje op de vlakte. “We zullen natuurlijk terug van de partij zijn. Tot op heden heeft er ook nog niemand laten weten dat hij de ploeg zal verlaten en er valt zelfs al goed nieuws te rapen. Olivier Dhulster van Bredene heeft beloofd om onze rangen te versterken. Daarnaast zijn er nog een tweetal spelers die hun opwachting gaan maken, maar daar kan ik nog niet veel meer over kwijt. We zijn inderdaad een paar jaar op de sukkel geweest in deze competitie, maar ik heb de indruk dat we er terug staan. Volgend seizoen zal er opnieuw rekening moeten gehouden worden met ons.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier