SV Kortrijk is zaterdagmiddag eerste sparringpartner van KV Kortrijk

Redactie KW

De aftrap is zaterdag om 16 uur op het veld van FC Marke. In de voormiddag trainden de KVK-spelers voor het eerst.

Dit oefenduel had normaliter op het veld van Racing Bissegem afgewerkt moeten worden, maar omdat de terreinen daar nog niet bespeelbaar zijn, wordt uitgeweken naar het kunstgrasveld van Marke. Ter voorbereiding gingen de spelers van SV Kortrijk trainen op de terreinen aan de Lange Munte, die eveneens kunstgrasvelden zijn. En bij de derdeprovincialer willen ze er iets van maken. “We trainden al vijf keer en ik kon op training bijna telkens een volledige kern verwelkomen”, zegt trainer Geert Vandevyvere. “Dit is voor de spelers dan ook een unieke ervaring. Ze kijken ernaar uit, zijn heel gemotiveerd. Naar dit oefenduel komt al snel een 1.000-tal fans kijken, mijn jongens speelden nooit eerder voor zoveel volk.”

De spelers van SV Kortrijk zullen in elk geval al meer getraind hebben dan hun opponenten. Voor de KVK-spelers staat de eerste training pas zaterdagmorgen op de agenda, in de namiddag volgt dan het oefenduel. “Maar je kunt beide niet vergelijken”, weet ook Vandevyvere. “Het niveauverschil is daarvoor gewoon te groot.

SV Kortrijk is zaterdagmiddag eerste sparringpartner van KV Kortrijk

Ik vind het echter niet slecht dat we nu al aan de bak moeten. Als de trainingen in juli starten, zijn er altijd nog spelers die ontbreken wegens vakantie. Dat is nu niet het geval. En ik krijg zo meteen de kans om onze nieuwkomers een eerste keer aan het werk te zien. Door de trainingen die we al achter de rug hebben, hebben die nieuwe jongens al wat kunnen wennen aan onze manier van spelen en aan hun ploegmaats. Ja, ik ben tevreden over de spelers die we aangetrokken hebben. Vooral in aanvallend opzicht, want daar wrong het schoentje toch vorig seizoen. Ik denk dat we een goede balans hebben gevonden.”

SV Kortrijk speelde eerder al eens tegen KV Kortrijk, toen verloor het met 0-4. Het is niet de bedoeling dat de blauw-zwarten zich naar de slachtbank zullen laten leiden. Na de oefenwedstrijd krijgen de spelers vrij tot 20 juli. Dan wordt de echte voorbereiding op het seizoen begonnen. (DVZ)

Zaterdag 22 juni om 16 uur: SV Kortrijk – KV Kortrijk (op terrein van Marke).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier