Superkortingen op eerste soldendag

Redactie KW

Het was zaterdagmorgen in de Roeselaarse Ooststraat op de koppen lopen tijdens de eerste dag van de solden. De winkeliers pakten meteen uit met fikse kortingen, niet zelden tot -50 procent. Ook vandaag zijn veel winkels open voor de wintersolden.

Het ijskoude weer kon de doorgewinterde soldenjager zaterdagmorgen niet thuis houden. De voetpaden maar vooral de winkels van de Ooststraat in Roeselare kregen een massa volk te slikken. “Is het overal zo druk”, vraagt Joke Vanfleteren van de kledingwinkels Jack & Jones en Vero Moda. Aan beide kassa’s in de winkel staan naar schatting 35 mensen te wachten om af te rekenen en van een superkorting te genieten. “We geven vanaf de eerste dag op alles 50 procent korting”, gaat Joke verder. “Het is duidelijk veel drukker dan tijdens de eerste soldendag van vorig jaar. Al ons personeel is opgetrommeld voor de start van de solden.”

“Bewust uitgesteld”

De klanten zijn blij met de grote kortingen. “We hebben net vier kledingstukken gekocht, allemaal aan -50 procent”, vertelt Jos Devrome (foto) die met haar twee tienerzonen Sam en Lucas op pad is. “Ik heb de aankoop van bepaalde winterkledij toch bewust uitgesteld tot vandaag. Of Sam en Lucas het erg vinden om mee te komen naar de solden? Ze zijn eerder vragende partij!” Ook vandaag zondag zijn veel kledingwinkels in Roeselare open voor de wintersolden, meestal van 14 uur tot 18 uur. (VV/foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.