Student wint Ecodesignaward met modern kippenhok

Dit kippenhok van een student uit Deerlijk wint de Ecodesign Award
Redactie KW

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft de Ecodesign Award 09 voor studenten uitgereikt. Dat zijn prijzen voor de eindwerken voor studenten productontwikkeling, vormgeving en design die uitblinken op het vlak van ecodesign. Een eervolle vermelding gaat daarbij naar een ecologisch kippenhok van een student van de HOWEST.

Voor de uitreiking van de Ecodesign Awards werkte OVAM dit jaar samen met het departement PIH van de Hogeschool West-Vlaanderen. Een vakjury met milieu- en designspecialisten koos enkele opmerkelijke ontwerpen uit een selectie van heel wat eindewerken en jaarprojecten van studenten uit de richtingen productontwikkeling, vormgeving en design.

Xander Vanwynsberghe uit Deerlijk, student Industrieel Productontwerp aan de HOWEST kreeg een eervolle vermelding voor zijn kippenhok. Geen gewoon hok, maar een houten huisje dat de drempel voor het houden van kippen moet verlagen.

De eerste prijs ging naar een milieuvriendelijke maar opmerkelijke motorfiets en ook een zwembadoverdekking met zonnecollectoren viel in de prijzen. OVAM beloont jaarlijks ook professionele ontwerpers voor hun ecodesign.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier