Student Bram gaat met drie studiegenoten voor winst in ‘De Campus Cup’

Bram Opsomer (21) uit Oostende met zijn medestudenten Ellen Van de Steen (21) uit Affligem, Bjarne Keytsman (21) uit Zottegem en Jens Ulehake (22) uit Brugge'. (foto VRT)
Redactie KW

Bram Opsomer (21) uit Oostende gaat samen met zijn medestudenten Jens Ulehake (22) uit Brugge, Bjarne Keytsman (21) uit Zottegem en Ellen Van de Steen (21) uit Affligem voor winst in het nieuwe Canvasprogramma ‘De Campus Cup’, gepresenteerd door Otto-Jan Ham. “Jens en ik zitten in de master EU-studies, Ellen en Bjarne in hun 3de bachelor politieke wetenschappen. Wij vertegenwoordigen de eer van de faculteit politieke wetenschappen van de Ugent in de tv-quiz. Verschillende faculteiten van universiteiten en hogescholen uit Vlaanderen nemen het tegen elkaar op. De uitzendingen zijn gestart op maandag 27 mei, elke avond in de week rond 22 uur. Onze aflevering is te zien op donderdag 13 juni. We strijden tegen de faculteit Farmacie van de KU Leuven. Hoe we het ervan af brengen? Daarvoor moet je kijken, hé”, lacht Bram.

“Van ons team is Ellen de enige die niet regelmatig quizt. Ze zegt zelf altijd dat ze meedoet als ‘genderquotum’, maar ze kan misschien wel ons geheim wapen worden”, geeft Bram nog mee. Hij maakt deel uit van quizploeg The Cobblestones, niet onbekend in Oostendse quizmiddens. “Samen met mijn nonkel Rik en goeie vrienden Jan en Goele slepen we af en toe wel eens een overwinning in de wacht.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier