Strooidienst redt bejaarde uit brand

Strooidienst redt bejaarde uit brand. (Foto IVH)
Redactie KW

In de Oostendestraat in Nieuwpoort brak woensdagnacht om twee uur brand uit. Daarbij raakte de 78-jarige bewoner van het appartement gewond. De man moest met rookintoxicatie overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De man heeft zijn leven te danken aan twee attente mensen van de Nieuwpoortse strooidienst die op dat moment voorbijreden. Zij merkten de brand op en drongen het appartement binnen om de man te redden. De 78-jarige bewoner woonde alleen. Het appartement is volledig vernield door de vlammen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Patrick Hoste (44) en Marc Coopman (46) van de Nieuwpoortse strooidienst beseffen nu pas wat ze hebben gedaan. “Mijn collega Marc Coopman en ik zagen plots rook komen uit het venster van een appartement. We stopten en sprongen uit de vrachtwagen. Onmiddellijk rook ik dat het aan het branden was. Marc en ik zijn naar boven gespurt. De deur van het appartement was open, dus we raakten gemakkelijk binnen. Maar het was er donker en hing er vol rook… De bewoner liep rond met een zaklamp en zo hadden we hem snel gevonden”, vertelt Patrick Hoste.

Lees deze week in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) een uitgebreid interview met de twee heldhaftige mannen van de strooidienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier