Straf met uitstel voor ex-politicus die bankkantoor in Aalbeke overviel

Redactie KW

Een gewezen politicus is woensdag door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot één jaar cel met uitstel. De man stond terecht voor een mislukte overval op een bankkantoor in Aalbeke.

Met een helm op zijn hoofd stapte de 52-jarige Stefaan Q. op 5 april 2012 een Argentakantoor in Aalbeke binnen. Bert A., die ook voetbaltrainer is, dacht dat hij een voetbalscout binnenliet die vooraf had aangekondigd met zijn motorfiets te komen. Stefaan Q. duwde de kantoorhouder een briefje onder de neus waarop stond: “Dit is een overval. Geef de inhoud van de twee kluizen. Er staan twee vrienden aan uw huis. Indien je niet op mijn eisen ingaat, zal je vrouw en kinderen iets overkomen”. Q. bedreigde de kantoorhouder met een nepwapen, maar omdat de bankier niet op zijn eis inging, sloeg hij uiteindelijk zonder buit op de vlucht.

18 jaar gemeenteraadslid

De gewezen politicus, die achttien jaar lang gemeenteraadslid was in Lo-Reninge, was gokverslaafd. Hij ging naar dokters en psychiaters, maar bleef het gevoel hebben dat niemand hem kon helpen. De feiten pleegde hij omdat hij in financiële nood zat. De openbaar aanklager was opvallend mild voor de man toen zijn zaak behandeld werd en dat was ook de rechter. Stefaan Q. moet zich wel verder laten begeleiden voor zijn gokverslaving.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.