Stiltehoeve Metanoia opent de deuren

Redactie KW

Over twee weken opent Bond Zonder Naam in een gerenoveerde hoeve aan de Waterhoek in Moerkerke een van haar meest ambitieuze projecten ooit, Metanoia. De plek moet een oase van stilte en rust worden.

Bond Zonder Naam hoopte meteen na de jaarwisseling de stiltehoeve in gebruik te nemen. De renovatiewerken liepen echter vertraging op zodat de deuren pas over twee weken open gaan. In juni volgt dan de officiële opening.

“Iedereen is straks welkom in Metanoia. Van zinzoekers tot godzoekers. We willen echt iedereen bereiken van leerkrachten, kunstenaars, jongeren tot politiekers, gelovigen en niet-gelovigen. Metanoia is met nadruk geen christelijk centrum, maar laat haar bezoekers ruimte en tijd tot vrij nadenken, los van enige godsdienstige claim”, zegt directeur Patrick Hanjoul van Bond Zonder Naam.

Aanbod

Metanoia zal onderdak bieden aan haar gasten, maar is geen bed & breakfast. Er is een meditatieruimte ingericht en er zijn verschillende ruimtes voor conferenties en vergaderingen. De landelijke buitenruimte van meer dan twintig hectare wordt aangelegd met een boomgaard, een tuin, een wandelpad en een volledige ingerichte groenomgeving die mensen helpt om al bij de aankomst de verbondenheid met het land en de seizoenen te voelen. “We kozen ook voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen, kleuren en lichtgebruik. De maaltijden zijn vegetarisch om de relatie tussen voeding en levensgevoel nauwer aan te halen”, gaat de directeur verder.

Het is opmerkelijk hoe groot de belangstelling vanuit de bedrijfswereld nu al is. Men bevestigt dat grote bedrijven zoals Colruyt, Schoenen Torfs en BOSS Paints nu al laten weten dat ze hun personeel naar de workshops in Metanoia zullen sturen.

(DDB)

Meer in de Krant Van West-Vlaanderen, editie het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier