Steve Joye uit Roeselare terecht voor assisenhof : “Ik wilde Nathalie niet doden”

Redactie KW

Steve Joye (38), die voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op zijn ex-vriendin Nathalie Mevensen (39) uit Puurs, heeft maandag ontkend dat hij haar dood gepland had. “Ik had die messen op voorhand gekocht om zelfmoord te plegen, niet om Nathalie te doden”, zei hij tijdens zijn verhoor. Hij had het slachtoffer op 14 januari 2008 doodgestoken in hotel Monico aan het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Steve Joye had Nathalie in mei 2007 leren kennen via een datingsite en ze waren een zevental maanden samen. Het slachtoffer maakte het uit, omdat ze Steve op al maar meer leugens begon te betrappen: hij had gezegd dat hij terminaal ziek was, dat zijn vader overleden was en had verzwegen dat hij een zoontje en een vriendin had.

Zelfmoordpoging

De beschuldigde kon de breuk niet verkroppen en ondernam op 18 december 2007 een zelfmoordpoging bij haar thuis. Hij werd opgenomen in de psychiatrie, maar had nog telefonisch contact met Nathalie en ze kwam hem ook een keer bezoeken. “Ik had de indruk dat ze verder wilde met mij.”

Op 11 januari 2008 vertrok hij uit de instelling en trok hij naar Antwerpen, waar hij een kamer huurde in hotel Monico. Hij kocht drie messen, omdat hij op 14 januari zelfmoord wilde plegen. Diezelfde dag had hij ook nog met Nathalie afgesproken. “Ze was op de hoogte van mijn plan, maar we wilden elkaar nog een laatste keer zien.”

Toen ze op de hotelkamer aankwamen, hadden ze eerst gepraat. Ze waren vervolgens beginnen knuffelen, kussen en hadden de liefde bedreven. “Nadat we ons terug hadden aangekleed, vroeg ze wat ik ging doen. Ze geloofde niet dat ik zelfmoord wilde plegen. Ik toonde haar daarom de messen.”

Vermoord met messteken

Ze kregen een discussie en Nathalie noemde hem een loser en een lafaard, die niet aan haar of aan zijn kind dacht. Het slachtoffer verweet hem ook al de leugens die hij verteld had en gaf hem een klap. “Dat kwam op mij over als een vernedering. Ik nam een mes en stak haar met volle kracht in de zij. Ze verweerde zich, waarop ik haar bij de nek greep en nog meerdere steken gaf. Ik dacht er niet bij na, ik voelde niets.”

Hij legde daarna een kussen over haar gezicht, schreef een afscheidsbrief voor haar dochters en leegde een fles whisky. Steve ging vervolgens haar auto halen om ermee in de dokken te rijden, maar werd door de politie tegengehouden. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.