Sterrenrestaurants serveren kraantjeswater

Redactie KW

Sterrenrestaurants zoals Sans Cravate in Brugge, tweesterrenrestaurant Hostellerie St. Nicolas in Elverdinge en de Karmeliet in Brugge met drie sterren serveren gefilterd kraantjeswater.

Het aantal toprestaurants dat afstapt van mineraalwater neemt de jongste tijd alleen maar toe. In restaurant Sans Cravate met één ster in de Brugse binnenstad krijgen klanten gefilterd leidingwater in plaats van mineraalwater. Roland Vanden Abeele, ‘s lands eerste watersommelier uit Nieuwmunster bij Zuienkerke, ziet het met lede ogen aan. “Ze werken dag en nacht aan details en ik denk dat het toch wel een grote fout is om kraantjeswater te serveren in topgastronomie.” De sommelier heeft liever de uitgesproken smaak van mineraalwater dan de vlakke smaak van kraantjeswater. Maar dat is net één van de redenen waarom Sans Cravate er voor kiest, een breder publiek lust het.

Sans Cravate wou met het gefilterde kraantjeswater vooral komaf maken met het sleurwerk van de bakken. De voorraadruimte van het restaurant is ook beperkt en last but not least speelt ook het milieuaspect een rol, klinkt het.

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Bron: focus-wtv.tv

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.