Sterk Zulte Waregem mag na 2-0-zege tegen Standard naar boven kijken

Idrissa Sylla en Sven Kums zorgden voor de doelpunten in het Regenboogstadion tegen een zwak Standard, dat eigenlijk nooit aanspraak maakte op puntengewin.

Terwijl de thuisploeg het nog altijd zonder de geblesseerde Mbaye Leye moest stellen, kon Standard een beroep doen op zijn beste elftal. Essevee recupereerde in vergelijking met vorige week Thorgan Hazard, die de jonge Kameroener Fabrice Olinga naar de bank verwees. Hazard kreeg trouwens net voor de aftrap zijn echte Gouden Schoen overhandigd.

Geen rood voor Sylla

Na amper 4 minuten kon het er al heel slecht uitgezien hebben voor Zulte Waregem. Idrissa Sylla ging vol door op de enkel van Laurent Ciman en ontsnapte aan rood. De bezoekende coach Guy Luzon wou zijn jongens een blitzstart zien maken, maar dat viel serieus tegen. Er was een goede Eiji Kawashima nodig om in de 13de minuut een schot van Théo Bongonda te keren. Korte tijd later kreeg Bongonda pardoes de bal voor zijn voeten en de vinnige flankspeler schrok zodanig dat hij redelijk ver naast besloot.

De fauw met cadeau voor Batshuayi

Pas rond het halfuur kon Standard het evenwicht in de partij herstellen, maar nog bleven de betere kansen voor Essevee. In de 33ste minuut knalde Sven Kums centimeters naast. Toen Davy De fauw het leer cadeau deed aan Michy Batshuyai, leek die het in dank aan te nemen, maar hij viseerde te veel de kruising en besloot over en naast. Aan de overkant legde een sterke Bongonda klaar voor Ibrahima Conté, maar ook diens inzenden werd onschadelijk gemaakt door Kawashima. De Japanse doelman van de Rouches behoedde zijn team absoluut voor een achterstand bij de rust.

Loon naar werk voor thuisploeg

Meteen na rust kreeg Essevee waar het al in de eerste helft recht op had: een goal. Daarbij werd de bezoekende held van de eerste helft plots de antiheld, want Kawashima verkeek zich op een laag schot van Sylla (1-0). Naar kansen voor Standard was het zoeken met een vergrootglas, al probeerde het zich na die opdoffer weer in de match te knokken.

Kums zowaar met het hoofd

Toch was het in de 68ste minuut opnieuw Zulte Waregem dat mocht juichen: Kums kopte op hoekschop van Hazard zonder veel tegenstand de 2-0 tegen de touwen. Het sein voor Francky Dury om Bongonda met een applausvervanging te bedenken. Het thuispubliek genoot met volle teugen van een vlot tikkend Essevee.

Nadat Hazard kort voor het einde Kawashima op zijn weg vond, liet Batshuayi de aansluitingstreffer liggen door knullig op Bossut te knallen. De eindstand veranderde niet meer: 2-0.

Zulte Waregem zet de play-offs in met een 6 op 6, dat zijn nu al 4 punten meer dan na de eerste 3 play-off 1-wedstrijden vorig seizoen.