Steeds meer Chinezen bezoeken Brugge

Redactie KW

Het aantal Chinese overnachtingen in Brugge is vorig jaar gestegen van 6.000 naar 8.000.

Een forse stijging is dat, maar peanuts als je kijkt naar het totaal. Vorig jaar telde Brugge ongeveer 1 miljoen 700.000 overnachtingen waarvan 1.350.000 uit het buitenland. “Voor Brugge blijven de nabije landen de hoofdmarkt”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Ook Spanje en de Verenigde Staten zijn sterk aan het volgen. Maar de buurlanden blijven de hoofdmarkt voor toerisme in Brugge”.

Volgens Toerisme Vlaanderen moet de sector meewerken om Chinese toeristen naar hier te lokken. De nieuwe toeristische attractie Historium op de markt van Brugge pakt alvast uit met een audioguide in het Chinees. Tot hun eigen verrassing kwamen er hier de voorbije zes maanden al 1.500 Chinezen over de vloer.

Probleem is vaak de taal. Chinezen spreken amper Engels. Een ticket kopen is vaak al groot een probleem. Maar waar en wil is, is een weg. Chinezen blijven gemiddeld slechts één of twee dagen in ons land en ze logeren in goedkope hotels. Maar ze geven wel veel geld uit aan shoppen. Dat merken ze ook in de chocoladewinkel in het Historium.

(N.D./A.D.)

Steeds meer Chinezen bezoeken Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.