Steeds meer buitenlanders betalen parkeerbon niet

Redactie KW

Steeds meer buitenlanders betalen hun parkeerbonnen niet. Dat zegt de burgemeester van Bredene. In 2005 kregen in die gemeente 300 buitenlanders een uitgeschreven parkeerticket. Daarvan werden er slechts 100 betaald . In 2008 werden 500 buitenlanders geregistreerd waarvan er maar 150 betaalden. Buitenlandse bestuurders zijn er zich van bewust dat de inning van uitgeschreven parkeerbonnen moeizaam verloopt en doen dan ook weinig moeite om tot betaling over te gaan.

Uit een rondvraag bij de collega’s van andere kustgemeenten, blijkt dat de meeste gemeenten gewoon geen stappen zetten om onbetaalde parkeerbonnen van buitenlanders toch te innen. Het gemeentebestuur van Bredene wil dit groeiend probleem aanpakken. Dat moet op Europees vlak gebeuren, zegt burgemeester Vanhooren.

In oktober 2008 ondertekenden België en Frankrijk alvast een verdrag waardoor ze toegang hebben tot elkaars databanken Het verdrag moet wel nog worden geratificeerd. Staatssecretaris van Mobiliteit Schouppe hoopt de zaak tegen komende zomer rond te krijgen. Op die manier zouden vanaf 2009 ook Franse bestuurders vervolgd kunnen worden voor onbetaalde parkeerbiljetten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.