Stationsplein Roeselare verkeersluw vanaf maandag

Redactie KW

In Roeselare kunnen er vanaf maandag niet langer auto’s over het Stationsplein rijden. Het Stationsplein wordt verkeersluw met meer groen en plaats voor terrasjes.

Fietsers en voetgangers krijgen er vrij spel maar de auto is er niet langer welkom. Er komt wel een grote ondergrondse parking in de buurt maar die werken zijn nog volop aan de gang.

Doorgaand verkeer uit centrum

Het grote plein voor het station wordt verkeersarm. Veel verkeer dat er nu voorbij komt is doorgaand verkeer en moet er niet echt zijn. Het stadsbestuur wil dat doorgaand verkeer uit het centrum. Het stationsplein ligt er nu troosteloos bij maar dat wordt anders. ” We willen er een leuk gezellig plein van maken waar evenementen kunnen doorgaan en waar terrasjes zijn. De horeca is tevreden. Het is ook een grote bescherming van de zwakke weggebruiker”, aldus schepen van mobiliteit Griet Coppé.

Over een jaar ondergrondse parking

De auto kun je er ook niet meteen kwijt. De ondergrondse parking met 500 plaatsen laat nog een jaar op zich wachten. Na de heraanleg van het stationsplein, zal deze zomer het nieuwe busstation met een nieuwe fietsenstalling openen. Volgend jaar volgt dan de ondergrondse parking en de ombouw van het stationsgebouw.

(K.V/K.B)

Stationsplein Roeselare verkeersluw vanaf maandag

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.