Start assisenproces van man die vrouw doodstak

Redactie KW

In Brugge begint het assisenproces tegen een man van 39 uit Oostende. Eind 2006 bracht hij zijn vrouw om het leven met vier messteken, in hun huis in de Stormvogelstraat. De man was toen met penitentiair verlof.

De twee kregen een fikse ruzie, waarop de man een keukenmes uit de lade haalde en vier keer uithaalde naar de vrouw. Op dat ogenblik waren zijn dochter van vier en stiefdochter van twaalf in de badkamer en konden alles horen. De dader vluchtte weg, maar zou zich later die avond bij de politie melden.

De dader is geen onbekende voor het gerecht. Op het ogenblik van de feiten zat hij al meer dan veertien jaar in de gevangenis, ondermeer voor een reeks gewapende overvallen in de buurt van Brugge en de kust. Hij bleek de leider van een bende. Eerder werd hij ook al veroordeeld voor drugsdelicten en geweld.

Het koppel trouwde eind 1999 in de Brugse gevangenis. Vanaf 2006 kon de man overdag gaan werken, en was hij in het weekend bij zijn gezin. Het is tijdens zo’n vrij moment dat de Oostendenaar heeft toegeslagen. Hij zegt dat hij zijn vrouw enkel wilde doen ophouden met roepen, en haar niet wilde doden. Hij blijft volhouden dat hij zich maar één messteek herinnert.

De man staat terecht voor doodslag. De komende week passeren meer dan veertig getuigen de revue, donderdag volgt de uitspraak.

(belga/jv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.