Staf Schoeters schrijft in boek over kerkhof Assebroek

Redactie KW

Het is de week van de begraafplaatsen in Vlaanderen. Precies nu is een nieuw boek verschenen over één van de oudste begraafplaatsen van ons land, in Assebroek bij Brugge. Heel wat personaliteiten als Achiel van Acker, Guido Gezelle en Irma Laplasse liggen er voor eeuwig te rusten. De auteur van het boek pleit ervoor om de vele dodenakkers in ons land in ere te houden. Het zijn vaak prachtige wandelplaatsen vol monumenten en verhalen.

Staf Schoeters is een gevierd auteur van romans, maar in dit boek vol foto’s heeft hij zijn passie voor geschiedenis en schoonheid kunnen bundelen. ‘ hier rust…’ brengt honderden verhalen van op zeven uitzonderlijk mooie begraafplaatsen in Vlaanderen. De oudste ervan ligt in Assebroek.

De week van de begraafplaatsen wil de aandacht vestigen op de schoonheid van begraafplaatsen. Meer en meer krijgen ze ook een park- en wandelfunctie. Op de centrale begraafplaats Assebroek uit 1810 vinden er ook heel wat gidsbeurten plaats. Het boek van Staf Schoeters is uitgegeven bij het Davidsfonds.

(SK/LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.