Stadsbestuur wil uriliften installeren

Redactie KW

Het stadsbestuur wil uriliften installeren op wildplasgevoelige plekken. Dani De Keyser (Vlaams Belang) vindt deze liften echter discriminerend.

De uriliften worden geplaatst in de buurt van wildplasgevoelige plekken, zoals de Langestraat. “Het is de bedoeling dat de urinoirs op vrijdagavond naar boven gehaald worden, en op maandagmorgen opnieuw ondergronds gebracht worden”, aldus burgemeester Vandecasteele (SP.A). Dani De Keyser (Vlaams Belang) reageerde onmiddellijk : “Het stadsbestuur heeft heel wat openbare toiletten laten afbreken en nu kopen jullie die uriliften aan, een grap van minstens 120.000 euro. Wat doen jullie trouwens met de dames ? In Oostende zijn er nergens gratis openbare toiletten, en met die uriliften discrimineren jullie de helft van de bevolking.”

“Er zijn een twaalftal openbare toiletten (weliswaar betalend, SRA) in Oostende, en de anderen zijn afgebroken op vraag van de buurt. Als u iemand kent die graag een openbaar toilet voor zijn deur heeft, zegt het me alstublieft”, aldus de burgemeester.

“Als de dames willen en kunnen, mogen ze gerust van de uriliften gebruik maken, al zal ik dan wellicht nog eens moeten navragen hoe het zit met openbare zedenschennis”, grapte de burgemeester, die benadrukte dat dames veel minder ‘wildplasgevoelig’ zijn. (SRA)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 3 juli 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.