Stadsbestuur en Vaderlandslievende verenigingen leggen bloemen neer op kerkhof

Geen grote herdenking van 75 jaar bevrijding van Menen zoals eerst voorzien was. Corona en de maatregelen daaromtrent waren ook hier de grote spelbreker.

Door corona werden de feestelijkheden rond 75 jaar bevrijding geschrapt. Toch hielden burgemeester Eddy Lust en schepen Herman Ponnet eraan bloemen neer te leggen op zowel het kerkhof van Rekkem, Lauwe (foto) als in Menen. Ook een afvaardiging van Vaderlandslievende verenigingen legden een krans neer. © foto WO

Er was enkel een officiële bloemneerlegging van het stadsbestuur vertegenwoordigd door burgemeester Eddy Lust en schepen Herman Ponnet en van twee leden van een Vaderlandslievende vereniging. Alles verliep sober, indachtig met het nodige eerbetoon voor de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Eerst deed men het kerkhof van Lauwe aan. Daarna kwam het kerkhof van Rekkem aan de beurt en tenslotte om 11.00 uur was men aanwezig op het kerkhof van Menen. Een herdenking van 75 jaar bevrijding verliep bijgevolg uit noodzaak in mineur.

Voor wie meer wil lezen over ’75 jaar Bevrijding’: er verschenen twee publicaties van de Heemkring Menen waarin je de verhalen van de slachtoffers kunt nalezen.

De brochure Menen (115 pag.) en de brochure Lauwe-Rekkem (73 pag.) is te koop in de bibliotheek Menen. Een brochure kost 10 euro.

(WO/ foto WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.