Stadion op chartreuse: extra gemeenteraad keurt Chartreuse af

Redactie KW

In een extra zitting heeft de gemeenteraad van Zedelgem de komst van het voetbalstadion van Club Brugge op de site Chartreuse afgekeurd. Volgens de gemeenteraadsleden is dat de slechtst mogelijke locatie. Het nieuwe stadion komt te dicht bij de woonkern van Loppem. De gemeente Zedelgem vreest daardoor voor overlast.

“Waar de vroegere site van Loppem 850 meter verwijderd was van het centrum, komen we nu op 150 meter van het geplande nieuwe terrein. Dat is nog naar de binnenmaat gemeten en eigenlijk op vijftig meter van de rand,” zegt schepen van ruimtelijke ordening Patrick Arnou.

Bovendien ligt het Chartreusegebied op Brugs grondgebied en heeft de gemeente Zedelgem geen toelating om bij eventuele overlast tussen te komen.

Resoc, het sociaal-economisch overlegcomité van Brugge, zit de komende dagen samen met de drie betrokken gemeenten, Oostkamp, Zedelgem en Brugge. Resoc wil tegen dan hun standpunt kennen.

Of het protest van Zedelgem wat zal uithalen, is twijfelachtig. Maar als het moet, trekt de gemeente naar de Raad van State.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier