Stad X van 25ste Joepie-tocht met 3.000 KSA- en KSJ-leden is Oostende

Redactie KW

Na 4 dagen wandelen richting de West-Vlaamse kust zijn zo’n 3.000 KSJ’ers, KSA’ers en VKSJ’ers zaterdagmiddag in Stad X gearriveerd en dat blijkt Oostende te zijn.

De 3.000 jongeren hebben zowat 100 kilometer in de benen. In Oostende werden ze getrakteerd op een heuse slotshow, waarvoor de organisatoren samenwerkten met Stad aan Zee en met Defensie.

Joepie

Van 10 tot 13 april moesten de 14 tot 16-jarigen van KSJ-KSA-VKSJ creatieve tochttechnieken oplossen om zich een weg te banen naar X. Vier dagen lang moesten ze niet alleen op elkaar, maar ook op de Vlaamse gastvrijheid rekenen, want er kon op vrijwel elke Vlaamse deur geklopt worden met de vraag om te mogen overnachten.

Slotshow

De eerste groepen werden zaterdagmorgen omstreeks 10 uur in Oostende verwacht. “Er werd tijd noch moeite gespaard om deze jubileumeditie de nodige glans te geven,” aldus Toon Fonteyne, nationaal coördinator van KSJ-KSA-VKSJ. “Zo neemt Lieven Scheire, zelf oud-KSA’er, de slotshow voor zijn rekening en draagt Defensie wederom zijn steentje bij.”

Minister Smet

Ook Vlaams Minister van Jeugd Pascal Smet tekent present voor de slotshow van de 25e Joepie.

(JG, foto’s MF)

Stad X van 25ste Joepie-tocht met 3.000 KSA- en KSJ-leden is Oostende

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.