Stad wil maar één stadion: ‘beide clubs in zelfde stadion’ (schepencollege) – Reageer!

Redactie KW

De stad Brugge is kandidaat om mee te werken aan een multifunctioneel stadion in de stad. De Vlaamse regering besliste twee weken geleden dat het stadion in het Chartreusegebied moet komen, op Brugs grondgebied dus.

Het schepencollege van Brugge heeft vanmorgen beslist dat de stad maar één stadion kan hebben, dat beide clubs dus samen gebruik zullen moeten maken van het nieuwe stadion. Het huidige Breydelstadion moet verdwijnen. De stad wil de grond verkavelen.

De burgemeester rekent op minstens veertig miljoen euro opbrengst. En dat geld wil hij dan in het nieuwe stadion pompen, dat zo’n honderd miljoen euro zal kosten. Dat betekent dat Cercle Brugge z’n wens om in Breydel te blijven spelen moet opgeven.

Schepen van Sport Annick Lambrecht wil ervoor ijveren om evenveel sportinfrastructuur en oefenvelden te behouden als nu het geval is. En de West-Vlaamse Milieufederatie stelt niet te vinden te zijn voor een stadion in de groene gordel rond Brugge.

Wij verzamelen reacties van lezers over de stadionplannen voor de krant van volgende week. Wat is uw mening over de afbraak van het Jan Breydelstadion, het nieuwe stadion in het Chartreusegebied en de verhuizing van de trainingsvelden voor de jeugdploegen? U mag reageren op Facebook of een mailtje sturen naar 4450@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.