Stad Roeselare wil wielermuseum helemaal vernieuwen

Redactie KW

De stad Roeselare wil zijn nationaal wielermuseum helemaal vernieuwen. Het huidige gebouw aan het Polenplein vertoont nogal wat gebreken, maar er zijn ook nieuwe inzichten en ambities over de invulling van zo’n museum. De omvorming van het huidige museum tot het nieuwe ‘WieMu 2.0’ zal naar schatting 2,8 miljoen euro kosten.

Ruim de helft van dit bedrag hoopt het stadsbestuur te recupereren via subsidies : van de provincie en van Toerisme Vlaanderen, maar ook van het Agentschap Onroerend Erfgoed, want het wielermuseum is een beschermd gebouw en men wil o.m. de buitengevel renoveren. Op de binnenkoer van het gebouw wordt er een museumtuin met fietsonthaalpunt ingericht.

Een eerste stap in de uitrol van het hele project is de aanstelling van een ontwerper, voor zowel de architectuur als de scenografie. Op de gemeenteraadszitting van maandag 26 november 2012 werd het licht op groen gezet voor de procedure tot gunning van deze opdracht via een algemene offerteaanvraag. Deze ontwerpopdracht zal op zijn beurt ook nog eens om en bij de 300.000 euro kosten. (JRE)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Roeselare) van vrijdag 30 november 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.