Stad, NMBS en De Lijn willen stationsbuurt meer uitstraling geven

Redactie KW

In 2010 wil de stad samen met de NMBS-Holding, Infrabel, De Lijn en het Vlaamse Gewest een masterplan ontwikkelen voor de stationsomgeving. Daarin zullen alle bestaande plannen en projecten beter op elkaar afgestemd worden.

Aan het Conservatoriumplein moet er alvast een nieuwe ondergrondse parking komen. Ook bovendgronds komen aan het station bijkomende parkeerplaatsen en extra fietsenstallingen voor de pendelaars.

Tegen eind 2011 wil de NMBS-Holding het stationsgebouw renoveren en de voormalige Post-site aan de Doornikselaan ontwikkelen, met onder andere de bouw vaneen nieuw seinhuis en de herhuisvesting van een aantal diensten van de NMBSGroep.

Infrastructuurbeheerder Infrabel zal het station dan weer integraal toegankelijk maken voor alle gebruikers, via liften en roltrappen, door het verhogen van de perrons, en het door verbreden van de tweede onderdoorgang. Ook de perroninfrastructuur wordt vernieuwd.

De Lijn van haar kant zal zorgen voor betere wachtplaatsen en een nieuwe lijnwinkel.

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst met de NMBS-Holding, Infrabel, De Lijn en het Vlaamse Gewest onlangs goed. Binnenkort zal deze overeenkomst officieel ondertekend worden. De uitvoering van alle plannen wordt gespreid over een periode van 10 jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.