Stad Menen houdt grondeigendommen achter de hand

© Foto CR
Redactie KW

Tijdens het debat over het stadsbudget 2012 op de gemeenteraad in Menen is gebleken dat de stad behoorlijk wat grond bezit: 124.000 m² met een actuele waarde van 15, 5 miljoen euro.

Oppositieraadslid Alain Dumont (Nieuw) merkte op dat deze grondeigendom, onder meer de parking op de hoek van de Kortrijk- en Donkerstraat en in de Zuidstraat (foto), niet in het stadsbudget is terug te vinden. Volgens burgemeester Gilbert Bossuyt van de SP.A-CD&V-coalitie gaat het om een reserve, die achter de hand wordt gehouden voor slechtere tijden.

Oer-Vlaams

“Dat is op vandaag niet het geval. De financiën zijn gezond. Zo’n eigendom is een oer-Vlaamse, degelijke belegging. We gaan de grond niet tegen om het even welke prijs versjacheren,” zei de burgemeester.

Onderhoud wegen

Het stadsbudget zelf werd door een nipte meerderheid goedgekeurd. Dit gebeurde pas nadat de onafhankelijke oppositiegroep van Karl Debuck enkele amendementen door een wisselmeerderheid liet goedkeuren. Zo wordt het krediet voor het onderhoud van de wegen teruggeschroefd van 520.000 euro naar 230.000 euro.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.