Spurtbom Elodie Ouedraogo kookt met kindjes van Zeepreventorium

Foto WK
Redactie KW

In het Zeepreventorium in De Haan werd woensdag onder grote belangstelling ‘Het Gezonde Kinderkookboek’ voorgesteld.

Voormalig topatlete Elodie Ouedraogo zet zich voor deze campagne in als ambassadrice en bezorgde de kinderen die aan het kookboek meewerkten een dag vol kook- en sportplezier.

‘Het Gezonde Kinderkookboek’ kadert in een ruimere campagne, waarmee het Federaal Plan voor Voeding en Gezondheid, het Zeepreventorium en l’Observatoire de la Santé du Hainaut aandacht vragen voor het belang van gezonde voeding en beweging bij kinderen en jongeren. De wedstrijd werd een groot succes: meer dan 3.000 kinderen zonden een origineel recept in voor een gezond gerechtje.

Dag vol kookplezier

De winnende selectie krijgt een plaatsje in ‘Het Gezonde Kinderkookboek’, dat uitgegeven wordt door Borgerhoff&Lamberigts en vanaf maart exclusief verkrijgbaar zal zijn bij warenhuisketen Lidl. In het kookboek staan naast de receptjes ook sportieve tips van Elodie en praktische eettips voor kinderen met specifieke pathologieën, zoals obesitas en mucoviscidose. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de werking van het Zeepreventorium en om het kookboek te promoten, gingen ambassadrice Elodie Ouedraogo en chef-koks Gaétan Collin en Tim Teck er vandaag met de jonge laureaten aan de slag. Het werd een dag vol kook- en sportplezier.

(WK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier