Spilfiguur uit Wervik in zaak nepdiamanten krijgt 18 maanden effectief

Redactie KW

Dario V. en Timmy Q. uit Wervik en Wesley C. uit Menen moeten zich voor de rechtbank verdedigen op de beschuldiging nepdiamanten als echte te hebben verkocht aan diverse juweliers in West-Vlaanderen.

Spil in de hele zaak is Dario die de diamanten kocht en ze vervolgens liet verkopen door de twee andere beklaagden die daarvoor een commissieloon kregen. Of het nu om synthetische of echte diamanten werd nooit helemaal duidelijk tijdens de behandeling van de zaak. Feit is wel dat de prijs die de juweliers betaalden flink wat lager was dan de gangbare diamantprijs. De verdediger van Dario zei dat haar cliënt niet duidelijk wist of het nu om echte dan wel om nep ging.

Juweliers waren erg happig

Uit de verdediging van de twee verkopers bleek dat sommige juweliers wel erg happig waren om te kopen. “Ook zij waren belust op geld”, aldus de verdediger. De verkopers disten altijd het verhaal op dat de diamanten uit een erfenis van een tante kwamen. Dat verhaal kon uiteindelijk toch doorprikt worden.

Voor Dario werd het helemaal geen vrijspraak, zoals gevraagd, maar wel 18 maanden effectieve celstraf en een effectieve boete van 1.650 euro. Op de vraag tot onmiddellijke aanhouding ging de rechter niet in. De twee andere beklaagden kregen elk negen maanden cel waarvan zes maanden met uitstel en een effectieve boete van 550 euro.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.