Speurders op zoek naar dief die bejaarde vrouw toetakelde in serviceflat in Kortrijk

Redactie KW

Politie en gerecht zijn op zoek naar de dief die zijn slachtoffers zoekt in serviceflats

Eind januari takelde hij een hoogbejaarde vrouw zwaar toe in een serviceflat langs de Langemeersstraat. Hij vertelde haar via de parlofoon dat hij was gestuurd door rustoord De Korenbloem om een sleutel te brengen. De vrouw vertrouwde het zaakje niet en liet hem toen niet binnen. Maar korte tijd later was hij daar opnieuw en liet ze hem naar boven komen. Eenmaal binnen vroeg hij of ze iemand zocht om boodschappen te doen of om klusjes op te knappen. Toen ze hem weer buiten wilde krijgen werd ze met een kandelaar op het hoofd geslagen. Het slachtoffer herstelt nog steeds van haar verwondingen maar verkeert niet langer in levensgevaar.

Smoesjes

De speurders vermoeden dat de man al sinds begin dit jaar slachtoffers zocht op het Sint-Amandsplein in Kortrijk. Ook daar heeft een man tot drie maal toe met een smoes geprobeerd om binnen te geraken in de appartementen van bejaarde dames. Het gaat om een blanke man, tussen 35 en 40 jaar oud, normaal gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft een wilde haardos en een mager, ongeschoren gezicht. Hij heeft opvallende donkere ogen en een indringende lijfgeur. Hij droeg een blauwe jeansvest, een blauwwit hemd, een pull en een grijze gebreide muts. De man maakte een zeer nerveuze indruk. Hij sprak Nederlands, redelijk beschaafd, maar toch met het plaatselijke dialect.

Meent u deze man te kennen of hebt u andere nuttige informatie, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800 30 300. of via opsporingen@politie.be. Discretie wordt verzekerd. Dit opsporingsbericht staat online op www.politie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.