Speelpleinwerking Izegem wordt gedecentraliseerd

Redactie KW

Vanaf de paasvakantie wordt de Izegemse speelpleinwerking terug gedecentraliseerd. Bedoeling is om ook in de deelgemeenten een vakantiewerking op te starten.

Jaren geleden beschikte Izegem over vakantiewerking in de diverse deelgemeenten. Door gebrek aan monitoren werd destijds echter beslist om enkel nog in het JOC, in het centrum van de stad, een speelpleinwerking te organisaren. Naar de deelgemeenten reed dan de PlayMobiel, een soort mobiele speelpleinwerking vanuit een caravan.

Eerst Emelgem

Uit cijfers van het afgelopen jaar, die werden opgevraagd door gemeenteraadslid Joke Vermeulen, blijkt echter dat slechts een kwart van de kinderen die naar de werking in het JOC komt, afkomstig is uit de deelgemeenten. Om ook die kinderen te bereiken wordt nu opnieuw gedecentraliseerd. Emelgem komt als eerste aan bod. In de paasvakantie is het de bedoeling daar een werking op te zetten in het gloednieuwe gebouw van de Chiromeisjes en ‘t Huzeke. Ook de terreinen errond worden klaargestoomd

Later Bosmolens

“Als dit succesvol blijkt, dan kunnen we ook in een latere fase een speelpleinwerking opstarten op de Bosmolens”, zegt schepen van Jeugd Caroline Maertens. In Kachtem is er dan weer Babbeloe. Speelpleinwerking voor kinderen en jongeren met een beperking. Ook die wordt qua aantal plaatsen en qua leeftijdsmogelijkheden uitgebreid. In afwachting van vakantiewerking in de andere deelgemeenten wordt ook nog de PlayMobiel verder ingezet.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier