Speeldorp Boebalu schenkt paaschocolade aan kansarme gezinnen

Speeldorp Boebalu schenkt paaseitjes aan Welzijnsschakel Grenslicht Menen vzw. Op de foto zien we links Nathalie Laudet met Luc Dujardin en Martine Sioen van Grenslicht Menen. (Foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Bert Vanden Berghe

Voor heel wat overdekte speeltuinen is deze crisis een heuse ramp. Ook in speeldorp Boebalu in Roeselare moesten ze de deuren sluiten. De chocolade die de paashaas deze vakantie zou brengen, schenken ze nu aan een vzw voor kansarme kinderen. Een mooi gebaar!

De maatregelen tegen het coronavirus kwamen ook hard aan voor de speeldorpen. Het voorjaar, en zeker de paasvakantie, zijn steevast hoogdagen. Ook bij Speeldorp Boebalu, al sinds 2013 een gevestigde waarde in Roeselare, was de klap groot. De dag nadat de maatregelen duidelijk werden, moesten ze volop mensen afbellen. Dat weekend stonden immers 23 verjaardagsfeestjes op de planning. Toen klonk het nog dat ze hoopten dat de maatregelen nog voor de paasvakantie versoepeld zouden worden, maar het is al even duidelijk dat we nog niet meteen af zijn van de maatregelen. “We hebben er ons bij neergelegd, ja”, klinkt het bij uitbaatster Nathalie Laudet. “Dat betekent niet dat het daarom gemakkelijk is. Dit is sowieso een verloren jaar, nu. Maar we proberen het wel positief te zien. Er is nu tijd om wat in de tuin te werken. In de speeltuin worden nu wat kleine herstellingen gedaan.”

Gulle schenking

Er dook intussen ook een ander probleem op. “In de week dat de maatregelen werden aangekondigd werden 250 pakketjes met chocolade geleverd, omdat de Paashaas normaal gezien deze vakantie zou langs komen om de kindjes te plezieren. Veel kunnen we daar niet mee doen, dus spraken we AZ Delta aan. Alleen moesten die weigeren wegens hygiënische redenen, maar ze verwezen ons door naar een vzw in Menen, die zich aantrekt van kansarme gezinnen. Donderdagmorgen kwamen de verantwoordelijken van Welzijnsschakel Grenslicht Menen vzw de chocolade oppikken. Een dertigtal pakketjes gaan overigens ook naar VZW De Walhoeve in West-Vleteren, eentje voor elk kindje dat er geplaatst is. Eerlijk, dat we dit kunnen doen, maakt het voor ons iets draaglijker. Ik ben heel blij dat we het iemand anders kunnen jeunen.”

Ondertussen blijft het voor Boebalu en andere indoor speeltuinen uitkijken naar het einde van de maatregelen. “Al denk ik niet dat we het eerst aan de beurt zullen komen, als er opnieuw zaken mogen open gaan. Als de communies naar het najaar verplaatst worden, dan zullen er opnieuw heel wat vragen komen. We verwachten ons dan ook aan een stevige drukte vanaf september, al hopen we ook om deze zomer nog veel kinderen te mogen verwelkomen. We maken er nu het beste van en kunnen niet wachten om er opnieuw aan te beginnen! Hoe vlugger, hoe beter!” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier