Spectaculaire aanplanting reuzegrote platanen aan station Roeselare

Redactie KW

Om tegemoet te komen aan de vraag van omwonenden naar meer groen in de stationsomgeving werden 16 reuzegrote platanen aangeplant op het nieuwe busstation in aanbouw.

De zestien platanen werden ingeplant op de hoek van de Ardooise – en de Beversesteenweg, daar waar het nieuwe busstation wordt aangelegd. “Opdat de busreizigers al heel snel zouden kunnen schuilen onder een dak van groen worden volgroeide bomen aangeplant. Al is dat zeker geen sinecure”, aldus communicatiecoördinator Hugo Deruytter. Normaal zouden de bomen vorige week al geplant worden maar door de sneeuw werd dat tot tweemaal toe uitgesteld.

“Opdat de platanen er zouden kunnen overleven, moeten we verzekeren dat ze voldoende water, voeding en zuurstof krijgen. Bovendien moet de verharding van het busplein voldoende draagkracht bieden voor de bussen, zonder dat die bussen de ondergrond samendrukken waardoor ze ondoordringbaar wordt voor boomwortels. Bomen en beton verzoenen is niet vanzelfsprekend. Dankzij een complex systeem is het ons geluk”, aldus Hugo.

Het nieuwe busstation zou normaal tegen begin juli moeten klaar zijn.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.