sp.a Brugge start met verkiezingscampagne 2012

Redactie KW

De sp.a Brugge start met ‘De Brugse Bevraging’ haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012. Tijdens de Brugse Bevraging zal bij alle 117.000 inwoners van de stad worden gepeild naar hun prioriteiten voor het toekomstig stedelijk beleid. “De lijstvorming is nog niet aan de orde”, beklemtoonde fractieleider en federaal volksvertegenwoordiger Renaat Landuyt bij de voorstelling.

De volgende dagen valt een beknopte vragenlijst in alle bussen in Brugge. De socialisten schotelen de inwoners eerst een prioriteitenlijstje voor met keuze uit 33 onderwerpen waarin dertien beleidsdomeinen zijn ondergebracht. Maar ook enkele specifieke dossiers zoals het nieuwe voetbalstadion, internet voor iedereen of kleinere bussen in het stadscentrum staan in de lijst. Daarna volgen een reeks algemene vragen over initiatieven die het stadsbestuur zou kunnen nemen en over de tevredenheid van de inwoners. De vragenlijst kan anoniem worden ingevuld.

“We hebben onze eigen ideeën voor de toekomst, maar willen eerst bij de kiezers zelf te rade gaan”, zegt Landuyt. “Op die manier vermijden we dat we onze prioriteiten gaan opdringen. We gaan in de eerste fase van onze campagne luisteren. Na de inhoud zal pas de volgorde van de lijst aan bod komen.” De sp.a maakt momenteel samen met CD&V, Open Vld en N-VA deel uit van de bestuursmeerderheid in Brugge.

(belga)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.