Sofie Trooster nieuw gemeenteraadslid in Lo-Reninge

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond 7 februari 2013 legde Sofie Trooster (Dynamisch) de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Ze volgt haar partijgenote Monique Bertier op, die ontslag nam na haar verkiezing tot OCMW-voorzitter.

Omdat er in de gemeenteraad vaak voorstellen uit de OCMW-raad gestemd worden, achtte haar partij het opportuun dat ze een stapje terug zou doen. De OCMW-voorzitter maakt wel deel uit van het schepencollege en blijft de gemeenteraad bijwonen, zij het zonder stemrecht.

Die gang van zaken is niet naar de zin van oppositiepartij Inspraak. Volgens fractieleider Frank De Poortere is het de meerderheid enkel te doen om het creëren van een extra zitpenning. Bovendien heeft de OCMW-voorzitter als schepen niet alleen sociaal beleid, maar ook landbouw, ontwikkelingssamenwerking en woonbeleid binnen haar bevoegdheid. “Die zaken kunnen voortaan dus niet meer in de gemeenteraad besproken worden. Onbegrijpelijk, zeker in een landbouwgemeente als Lo-Reninge”, aldus De Poortere.

(TVDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 15 februari 2013.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.