Sneeuw zal ochtendspits in de war sturen

Redactie KW

Zoals de weerkaarten er nu uitzien krijgt ook West-Vlaanderen donderdagavond en -nacht en af te rekenen met sneeuwbuien. Het zal de hele nacht doorsneeuwen tot wel 10 centimeter hoog en dat zal de ochtendspits zeer zwaar bemoeilijken. Automobilisten en weggebruikers worden dan ook tot voorzichtigheid aangemaand.

Koning winter domineert het land, dat zullen wij na vannacht zeker geweten hebben. Want de weermannen voorspellen ook hier in West-Vlaanderen sneeuw: tot 10 cm.

Dat de ochtendspits chaotisch zal verlopen, is bijna zo goed als zeker. Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft alvast 39.000 ton zout om de snel- en gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Ook de gemeenten hebben een voldoende voorraad liggen om in te grijpen op de gemeentelijke wegen. Dat zegt zoutleverancier Quantannes uit Gistel die in Oostende een extra loods afhuurt voor de verdubbeling van zijn zoutopslagcapaciteit.

Er mag dan wel voldoende strooizout zijn. Dat belet niet dat automobilisten en andere weggebruikers zich kunnen laten verrassen. Hou daarom voldoende afstand, maak geen bruuske manoeuvres en pas je snelheid aan.

(AD/ABO)

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws, vanaf 18u.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.