Smeltende sneeuw zorgt voor wateroverlast in rechtbank Brugge

Het dak van de rechtbank in Brugge ligt vol met sneeuw na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen. © TLE
Redactie KW

Het water sijpelt er op verschillende plaatsen binnen en er kwamen zelfs delen van het plafond naar beneden. “Schrijnend”, klinkt het.

Wateroverlast en de rechtbank van Brugge. Ze gaan ondertussen al een tijdje hand in hand. De hevige sneeuwval kondigde begin deze week dan ook weinig goeds aan. Toen de sneeuwmassa dinsdag begon te dooien zorgde dat dan ook op heel wat plaatsen binnen de rechtbank voor wateroverlast. Het water sijpelde her en der gewoon door het plafond naar beneden. Vooral in de bibliotheek was dat het geval. Met emmers en trekker en dweil probeerde het poetspersoneel de wateroverlast tegen te gaan.

We zien één van de plaatsen binnen de rechtbank waar de smeltende sneeuw voor wateroverlast zorgde.
We zien één van de plaatsen binnen de rechtbank waar de smeltende sneeuw voor wateroverlast zorgde.© TLE

Ook drie plafonds in het gebouw begaven het door de wateroverlast. “Die kwamen gedeeltelijk naar beneden“, zegt afdelingsvoorzitter Wim De Backer. “Het gaat om isolatieplaten die het niet meer konden houden. Van zodra het regent, is het hier eigenlijk van dat.”

Het gebouw is eigendom van de Regie der Gebouwen en werd in de jaren 80 gebouwd. “Maar een dringende renovatie dringt zich op“, zegt afdelingsgriffier Katrien Robberechts. “Wij onderhandelen bijna dagelijks met de Regie der Gebouwen voor oplossingen. Alle daken zijn hier aan vervanging toe. Het heeft nu anderhalve dag gesneeuwd, maar wij houden ons hart vast voor als het straks nog hevige regenval komt.”

(TLE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier