Slagers zetten hun deuren open voor leerlingen

Redactie KW

Leerlingen van de vrije basisschool Baliebrugge in Ruddervoorde hebben bij de plaatselijke slager de knepen van het vak geleerd.

Tientallen slagerijen nodigen deze week leerlingen uit om het beroep te promoten, vakkennis en creativiteit zijn hierbij sleutelwoorden. Bij slagerij De Jachthoorn mochten zij pizza’s maken en daarmee zette de man zijn beroep in de kijker tijdens de week van de slager.

Slagerscholen

West-Vlaanderen telt 640 slagerijen, dat is minder dan vroeger maar ze zijn wel nog altijd goed voor één derde van de vleesverkoop. “We tellen minder slagerijen en slagers die met pensioen gaan vinden vaak geen overnemer meer”, zegt slager Andy Heindryckx. “Toch zien wij een positieve tendens aan de slagerscholen. In Brugge steeg het aantal leerlingen van 134 naar 204 en in Diksmuide van een 200 naar zo’n 260”.

(K.B./A.D.)

Slagers zetten hun deuren open voor leerlingen

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.