Slager uit Kuurne kweekte op grote schaal cannabis

Redactie KW

De gewezen slager moest zich maandag samen met zijn zus, ex-vriendin en een jeugdvriend moeten verantwoorden voor inbreuken op de drugswetgeving.

De voormalige uitbater van de slagerij, Jan M. (28), jeugdvriend Dieter F. (32), zus Charlotte M. (27) en zijn ex-vriendin Josefine S. (25) runden van 2008 tot mei 2011 cannabisplantages in Kortemark, Desselgem en menen. “In mei 2011 vonden er op verschillende plaatsen huiszoekingen plaats”, vertelde de openbaar aanklager. “Zo werden op de hoeve van Dieter F. in totaal 2.000 cannabisplantjes aangetroffen. In een loods achter een leegstaande villa in Menen werden nog eens 1.640 plantjes aangetroffen. De plantage in Desselgem was op dat moment al opgedoekt.”

400.000 euro winst

Het openbaar ministerie is van mening dat de beklaagden met hun drugshandel ruim 400.000 euro winst maakten. Voor de slager, die nu in Kortemark woont, vroeg de aanklager een verbeurdverklaring van 236.000 euro. Jan M. en Dieter F. riskeren vier jaar cel. Voor Charlotte M. vorderde de aanklager twee jaar cel. Josefine S. riskeert zes maanden cel. Infrax en Gavselwest stelden zich burgerlijke partij en vragen een totale schadevergoeding van 158.000 euro.

Vonnis in januari.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.