Skyline Communications uit Izegem genomineerd voor Leeuw van de Export

Redactie KW

Skyline Communications uit Izegem is een van de 6 genomineerden voor de Leeuw van de Export, binnen de categorie ‘kleine bedrijven’.

Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen van de Vlaamse Overheid, jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten op vlak van export. Op woensdag 15 juni maakt minister-president Kris Peeters de winnaars bekend tijdens een groots event in Brugge.

Softwarebedrijf Skyline Communications is wereldwijd marktleider op het gebied van multi-vendor network management software voor HFC-breedband, IPTV, satelliet- en broadcastsystemen. Het bedrijf is opgericht in 1985 en ontwikkelde in 2000 DataMinder, een platform dat oplossingen biedt om netwerken van satellietcommunicatie en televisie-uitzendingen te stroomlijnen. Skyline Communications exporteert zijn producten en bijbehorende diensten naar meer dan 50 landen. In 2010 werd een omzet van bijna 6 miljoen euro gerealiseerd, 69% daarvan kwam uit het buitenland. Het bedrijf telt 36 medewerkers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.