Situatie in de Remi Dewittestraat is onveilig voor fietsers

Redactie KW

De gemeenteraad duurde maandagavond bijna twee uren. Hoofdbrok was de goedkeuring van de begroting van de gemeente en het OCMW. Ook de situatie langs de Remi Dewittestraat in het centrum van Dadizele kwam op het einde ter sprake.

„We pleiten voor éénrichtingsverkeer vanuit het centrum naar de Azalealaan”, aldus Daisy Decoene (Visie ’06). „Met het behoud van parkeerstroken langs het voetpad en dus de huizenrij. We vragen langs de haagkant een fietssuggestiestrook in dubbele richting.”

Het schepencollege besprak het voorstel ondertussen reeds. „Tijdens de verbeteringswerken aan de haag was er zowat één week éénrichtingsverkeer en hebben we sedert die werken een studie gemaakt om tot een verkeersveilige toestand te komen”, liet schepen Rik Bekaert (Groep A) horen. „Het blijft voor de fietsers en in het bijzonder de schoolgaande kinderen per fiets een heel verkeersonvriendelijke toestand. Het invoeren van éénrichtingsverkeer voor auto’s lijkt ons alvast de enige mogelijkheid om de veiligheid van de fietsers te vergroten. We hebben drie mogelijkheden uitgewerkt en zullen daarbij de bewoners van de Remi Dewittestraat betrekken. In januari komt er voor hen een info-avond.” (EDB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 26 december 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.