Site Deraedt wordt toegevoegd aan Waregemse hippodroom

Redactie KW

Het gaat over twee beschermde gebouwen, een vroegere schuur waarvan een deel omgevormd tot woongelegenheid, een binnenplein en een achtergelegen piste.

Het stadsbestuur zal de gebouwen in de Felix Verhaeghestraat toevoegen aan het patrimonium van de hippodroom. De panden maakten in vroegere tijden deel uit van de historisch waardevolle en eveneens beschermde, aangrenzende villa Saint-Georges die dateert uit 1904. Dit complex werd begin twintigste eeuw gebouwd voor Alexandre Joire, een wisselagent uit Tourcoing en fokker van paarden. Tot 1933 was de man lid van de Société des Courses, de voorloper van de Koninklijke Waregem Koersemaatschappij.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem: ‘De stad kocht in de jaren tachtig het goed Deraedt aan. Van het bestuur kregen de bewoners de toestemming om hier hun leven lang te mogen wonen. Intussen zijn beide overleden en staat de woongelegenheid al een tijdje leeg. Wij hebben voor die site al plannen bedacht om hier een volwaardig terrein annex huidige gebouwen in te richten voor het paardengebeuren. Op die manier zal het goed perfect aansluiten bij de hippodroom. Er loopt overigens langs de stallingen een verbinding naar de piste en de tribune. En bij grote evenementen worden de stallen gebruikt door paardeneigenaars.’

(DJW/ foto DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.