Sint-Eloois-Winkel neemt afscheid van Paul Vanhie

Redactie KW

(UPDATE) In Sint-Eloois-Winkel is afscheid genomen van Paul Vanhie. De ex-burgemeester van Ledegem overleed vorige week na een ongeval met een vorkheftruck. De Sint-Eligiuskerk zat afgeladen vol, buiten volgden nog eens zo’n 200 mensen de begrafenisplechtigheid op groot scherm.

Paul Vanhie was jaren lid van de liberalen, kwam daarna op met een lokale lijst Actief en stapte een aantal jaar geleden over naar LDD. Hij was zes jaar burgemeester van Ledegem, van 2000 tot 2006. Zijn burgemeestersjerp moest hij in 2006 doorgeven aan Bart Dochy van CD&V. Daarna stapte hij mee in het LDD-verhaal en in 2007 volgde hij z’n partijgenoot en goeie vriend Jean-Marie Dedecker op in de kamer van volksvertegenwoordigers.

Jean-Marie Dedecker en Piet Deslé van LDD waren op de begrafenisplechtigheid aanwezig, zo ook rallypilote Melissa Debackere. Ook kunstenaar Tjok Dessauvage kwam afscheid nemen. Ulla Werbrouck las een tekstje voor.

Paul Vanhie raakte vorige week gekneld tussen een vorkheftruck, toen hij aan het werk was in de voormalige drankcentrale zijn ouders. Hij is 56 geworden.

(JV – Foto’s JB)

Klikhiervoor de reportage.

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier