Singer-songwriter Don Mc Lean op het podium in Brugge

Redactie KW

De naam Don Mc Lean laat misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar als we er American Pie aan linken, waarschijnlijk wel. De Amerikaanse singer-songwriter is wereldberoemd geworden met zijn nummer uit 1971. Hij staat dit jaar 40 jaar op het podium en komt daarom naar Europa. Hij gaf ook twee concerten in ons land: in Antwerpen en zaterdagavond ook in Brugge.

Heel intiem met alleen maar zijn gitaar zoals hier. Of uitbundig, samen met de band. In zijn American Pie tour toont Don McLean zijn veelzijdigheid als artiest. De Amerikaanse zanger zit veertig jaar in het vak, en blikt terug op die rijke carrière. En hoe hij die verkoos boven zijn studies bijvoorbeeld.

Niet commercieel

De echte doorbraak bij het grote publiek dankt McLean aan dit nummer uit 1971. American Pie, dat later ondermeer ook door Madonna werd gecoverd. Een klassieker en vaak het enige nummer dat het grote publiek nu nog kent. Mc Lean koos bewust niet voor een commerciële muziekcarrière. Meer nog: de zanger is kritisch voor de muziekindustrie. Volgens hem is de echte muziek al jaren dood.

(T.N/A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Singer-songwriter Don Mc Lean op het podium in Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.