Shirley Zeebroek uit Eernegem verkozen tot Miss Coast Belgium 2014

Redactie KW

Zaterdag 27 september vond in het Casino Kursaal Oostende de verkiezing plaats van Miss Coast Belgium 2014. Charline Declercq, voorzitter van Miss Coast Belgium vzw en tv-presentator Frederic De Vos verzorgden de presentatie. Shirley Zeebroek uit Eernegem won het felbegeerde kroontje en sleepte erbovenop nog twee nevenprijzen in de wacht.

Eerste eredame werd Nona Bollaert uit Gent en Nele Van De Walle uit Aalter werd tweede eredame. Kylie Vermeulen uit Kachtem (Izegem) wint de Miss Items Award en de Prijs van de Organisatie gaat naar Saïda Chebil uit Knokke.

In een wervelende show dongen zaterdagavond de 20 finalistes, onder wie elf West-Vlaamse meisjes, naar de titel van Miss Coast Belgium 2014: Saïda Chebil (Knokke), Shirley Zeebroek (Eernegem), Céline De Brock (Brugge), Julie Van Acker (Bredene), Kylie Vermeulen (Izegem), Nina Desseyn (Ichtegem), Joy Vanmellaerts (Meulebeke), Marieke Catry (Brugge), Cynthia Dierinck (Veurne), Charlotte Bulcke (Bredene) en Stephanie Devuyst (De Haan).

Hoofdprijs en twee nevenprijzen voor Shirley

Shirley Zeebroek (18) is afkomstig uit Antwerpen en woont al geruime tijd in Eernegem. Ze startte dit jaar de opleiding leerkracht lager onderwijs. Dansen, zingen en acteren zijn haar hobby’s. Podia zijn Shirley niet vreemd. Ze volgt immers sinds haar jonge kindertijd les in muziek- en dansacademies en Shirley verdiende al wat strepen als actrice in enkele tv-series.

Shirley zette haar beste beentje voor – zowel letterlijk als figuurlijk – in de finaleshow waar defilés in modieuze kleding, lingerie, bikini en suitekledij afgewisseld werden met gastoptredens en een terugblik op activiteiten en evenementen in de aanloop naar de finale. Shirley werd verkozen tot Miss Coast Belgium 2014 en rijfde nog twee nevenprijzen binnen: de Jaarbeursprijs en de Prijs voor de Best Personal Act.

“Sta te trillen op mijn benen”

“Ik droomde als klein meisje er al van om aan een missverkiezing deel te nemen”, vertelde Shirley kort voor de finaleshow van start ging. “Ik heb uiteraard de hoop om zo hoog mogelijk te geraken in deze wedstrijd, maar ik durf niet denken aan de overwinning om teleurstelling te vermijden”, zei Shirley kort voor de finaleshow van start ging.

De eerste minuten na de bekendmaking van haar overwinning, kon Shirley het nog niet helemaal geloven. “Ik heb het helemaal niet verwacht en sta te trillen op mijn benen. Ik heb super veel stress, kan mijn tranen niet bedwingen”, aldus de kersverse Miss Coast Belgium 2014. Shirley Zeebroek wil de organisatoren, sponsors, juryleden en alle andere finalistes danken voor de fijne tijd, maar ze draagt haar overwinning toch vooral op aan haar mama. “Mijn mama heeft moeite noch tijd gespaard om mij overal heen te brengen. Ze heeft me ideeën bijgebracht, geholpen in de oppuntstelling van mijn persoonlijke act. Kortom, mama offerde zich op om mij te helpen mijn droom waar te maken. Dankjewel mama!”

(LC- Foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.