School haalt leerlingen op met gocart

Redactie KW

De Brugse basisschool Mozaïek brengt op een originele manier kinderen naar school. Het gaat om een proefproject waarbij de kinderen met een kustrijwiel, de Mozaiek Express, worden opgehaald. Kinderen uit de buurt worden vaak met de auto naar school gebracht waardoor er rond de schoolpoort heel wat verkeersdrukte is. Dat project moet ouders motiveren om hun kinderen naar school te laten fietsen.

“De kinderen kunnen vooraf intekenen,” zegt directeur Joost Dendooven. “Dan weten we wie met de gocart meekan en al fietspoolend meerijdt. Elke morgen om 8 uur vertrekt de go-cart en rijdt één van de lussen. Op bepaalde plaatsen stappen kinderen op. Nu zijn er 40 kinderen ingeschreven. We hopen er nog meer mee te krijgen.”

Te vaak nog komen kinderen die in de buurt wonen, met de auto naar school. Elke morgen is het aan de schoolpoort een drukte van jewelste. De directeur wil zo de ouders motiveren om toch eens meer de fiets te nemen. Veertig kinderen hebben vooraf ingetekend.

“De veiligheid primeert. We zijn zichtbaar. De bedoeling is dat automobilisten vertragen en dat de mozaïek express vertrouwd raakt in de lokale gemeenschap.”

Het project krijgt steun van de lokale politie. Een verkeersouder rijdt mee om de veiligheid te garanderen. Als er na deze week een positieve evaluatie komt, rijdt de Mozaiek Express ook volgend schooljaar.

(jv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.