Schietpartij in centrum Oostende

© DJ
Redactie KW

Dinsdag omstreeks 17.15 uur vond een schietincident plaats in het centrum van Oostende. Een Belg met Servische roots werd beschoten door een Belg van Turkse origine met rubberkogels. Het slachtoffer raakte licht gewond.

Dinsdagnamiddag om 17 uur deed zich een schietpartij voor op het Wapenplein in Oostende. Twee Belgen van buitenlandse origine, die in de badstad wonen, kwamen elkaar tegen op het Wapenplein. Er ontstond een discussie, waarna de 21-jarige Belg van Servische origine de vlucht nam richting Marie Joséplein. De andere, een 26-jarige Belgische Turk, haalde een handvuurwapen boven en vuurde diverse rubberen kogels af op het Wapenplein en in de Adolf Buylstraat die leidt naar het Marie-Joséplein. Het slachtoffer werd vier keer in de rug geraakt, maar raakte slechts lichtgewond.

Moordpoging

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht gisteravond al het ziekenhuis verlaten. Tien minuten na de feiten werd de schutter op het Marié-Joséplein gearresteerd door de politie. Hij moest deze ochtend voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het Brugs parket vordert zijn aanhouding op verdenking van moordpoging. Dader en slachtoffer kenden elkaar. Enkele jaren geleden moet er al een incident geweest zijn tussen twee rivaliserende Turkse en Servische groeperingen in Oostende, waartoe beiden behoren. De schietpartij is vermoedelijk een vergeldingsactie voor een eerder incident

(HH/LD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.