Schepenen moeten kosten van reisje naar Bruneck terugbetalen aan de stadskas

Redactie KW

Enkele Tieltse schepenen moeten de kosten voor een reisje dat zij en hun partners maakten naar zusterstad Bruneck terugbetalen aan de stadskas. Provinciegouverneur Breyne schorste immers het eerdere besluit van het Tieltse schepencollege waarin was bepaald dat deze kosten ten laste vielen van de stad.

Het besluit van de gouverneur werd voorgelezen op de gemeenteraadszitting van donderdag 5 januari. De betrokken schepenen hadden kosten van zichzelf en van hun partners in rekening gebracht bij een reis naar Bruneck. Die uitgaven strookten echter niet met wat voorgeschreven staat als ‘verband houdende met de uitoefening van het mandaat’. Stefaan Huyghelier (SP.A) vond het maar normaal dat de schepenen de kosten zullen terugbetalen, maar hekelde het feit dat zij blijven volhouden niets verkeerds te hebben gedaan. Ook Veerle Vervaeke (Open VLD) vond het niet kunnen dat dergelijke kosten op de belastingbetaler afgewenteld worden. “Dat het al jaren gebeurt, mag geen excuus zijn.” (ART)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Tielt) van vrijdag 13 januari 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.