Sander Haeghebaert neemt café De Kring in Hoogstraat in Lichtervelde over

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Als hij van tegenslag gespaard blijft, kan Sander Haeghebaert begin november zijn nieuw café in het hart van Lichtervelde openen. De voormalige barman van De Zwaan neemt immers café De Kring over. Nu organiseert Sander een wedstrijd waarbij zijn klanten zelf de naam voor het café mogen kiezen.

Sander Haeghebaert (21) was een klein jaar aan de slag als barman in De Zwaan, tot het café op de Marktplaats van Lichtervelde in februari 2012 verwoest werd door een brand. Nu wil de zoon van Luc Haeghebaert en Christa Levecque een nieuw café openen. Uitbaatster Linda Vanthournout van café De Kring in de Hoogstraat gaf in juli nog aan dat ze haar café zou verlaten. De eigenaar van het café, Brouwerij Bockor, contacteerde Sander Haeghebaert.

“Ik zag het meteen zitten”, zegt Sander. “Ik was de affaire met De Zwaan kotsbeu. Het blijft maar duren voor er duidelijkheid komt over wat er nu eigenlijk mee zal gebeuren. Ik vind dat ook jammer voor de mensen, want veel is er niet meer in Lichtervelde. Toch leeft de gemeente nog altijd, kijk maar naar het succes van het Gildhofterras vorige zaterdag.”

Openingsweekend

Zonder tegenslagen kan Sander zijn café openen in het weekend van 8, 9 en 10 november. “In ieder geval wordt het een avondcafé. Daar is nood aan op de Markt, want ‘s avonds kan je er bijna nergens nog iets gaan drinken. In het weekend mik ik weer op de jeugd, zoals ik dat met De Zwaan ook deed. Ook al is uiteraard ook de minder jonge jeugd van harte welkom.”

Het programma voor het openingsweekend heeft hij al gedeeltelijk klaar. Op vrijdag zou er een Special Dance Night zijn, waarbij iedereen die dat wil achter de draaitafel kan plaatsnemen. Op zaterdag plant Sander een Nacht van de Ambiance en op zondag Lighterfield Reunion, met optredens van enkele voormalige Lichterveldse bands en dj-duo’s.

Klanten kiezen naam

Zoals we dat van de creatieve Sander gewoon zijn, heeft hij nog iets bijzonders in petto. Zo laat hij zijn toekomstige klanten zélf de naam van het café kiezen. “Deelnemers aan de wedstrijd moeten mij per e-mail (naar caféhetvierkant@gmail.com, red.) hun naam, hun voorstel voor de naam van het café én een motivatie toesturen”, zegt hij. “Voor de winnaar is er een speciale prijs: elke dag waarop die langskomt is de eerste pint gratis, zolang ik het café uitbaat.”

Lees het volledige verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 6 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier