Zwin Natuur Park organiseert fotowedstrijd ‘Het Zwin inspireert’

De winnaars van de vorige editie. © (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Nog tot zondag 14 augustus organiseert het Zwin Natuur Park de natuurfotografiewedstrijd ‘Het Zwin inspireert’. De wedstrijd kadert binnen de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’. Die is vanaf 25 juni te gast in het Zwin Natuur Park. De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk.

Iedereen kan deelnemen aan de fotografiewedstrijd. Er zijn twee leeftijdscategorieën: jonger dan 18 jaar en volwassenen. Bij de jongeren worden vijf winnaars aangeduid. De volwassen categorie is onderverdeeld in drie thema’s: dieren, planten en landschap. Per thema zullen er drie laureaten zijn. 

De foto’s hoeven niet aan technische vereisten te voldoen en mogen zowel met een smartphone of tablet als met een professionele spiegelreflexcamera genomen worden. De enige voorwaarde is dat de foto’s in het Zwin Natuur Park of de onmiddellijke Zwinomgeving genomen worden met respect voor de natuur! 

De selectie gebeurt in twee fases. Eerst wordt een preselectie opgemaakt. Na de preselectie buigt een internationale jury zich over de 200 mooiste foto’s.  Enkele laureaten van de laatste editie ‘Wildlife Photographer of the Year’ maken deel uit van die jury. Namelijk Billy Herman, Vlaams fotograaf en laureaat van de 57ste editie WPY en Jurgen Freund, Duits-Australische fotograaf, ere-jurylid WPY en eveneens laureaat van de 57ste editie WPY. Ook Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park, maakt deel uit van de jury. 

De prijsuitreiking vindt plaats op 22 oktober 2022 in het Zwin Natuur Park. De winnende foto’s worden van 22 oktober 2022 tot en met 31 januari 2023 tentoongesteld in het bezoekerscentrum van het park. De winnaars krijgen niet alleen de gelegenheid om hun winnende foto tentoon te stellen. Er is ook een uitgebreid prijzenpakket voorzien.   Het wedstrijdreglement is vanaf 14 maart terug te vinden op www.zwin.be/fotowedstrijd. Via deze link kan ook ingeschreven worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.